Client: Christ The King RC Primary School 
Project: Extension To Reception Area 
Overview 
 
NK Consultants were commissioned to produce a five year development plan for the school. 
 
Phase one of the plan was to improve the school entrance and office facilities. 
 
In addition to a new extension, the existing space was reconfigured to create a headteachers office, meeting room, reprographics room, reception office, entrance foyer and waiting area. 
The Project 
 
The design for the extension incorporated traditional brick and block cavity wall construction with a concrete raft foundation and timber joist flat roof. 
 
The security of the building was improved by reconfiguring the reception office and providing a secure lobby area, where all visitors will be received. This also includes a new electronic door entry system and secure reception area.